Brödbakning

Igår när jag var och handlade lite råkade jag få syn på jäst och blev sugen på att baka lite bröd..så jäst blev inköpt..
Nu ligger degen som bäst och förhoppningsvis gottar sig och jäser till sig fint..
Dagens bröd innehåller:

50g jäst
6dl vatten

sirap
maltmjöl
vetekli
grovt rågmjöl
siktat dinkelmjöl (går att ersätta med vanligt vetemjöl)
russin
salt

Kan tyvärr inte skriva ut några andra mängder än jästen o vattnet eftersom jag bakar på känsla..men det e bara o prova sig fram..
Degen ska inte bli för kompakt utan ganska lös, men ska ändå gå bra att baka ut med hjälp av lite mjöl!
Man bör kanske tänka på att ha mest dinkelmjöl (eller om man väljer använda sig av vanligt vetemjöl) o sen tillsätta de andra ingredienserna..annars kan degen bli väldigt "kort"..
Saltet bör tillsättas i slutet för bästa resultat..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0